Ezt az oldalt azoknak ajánlom a figyelmébe, akik hálát mondtak a Lumiéré fivéreknek,
amiért nagyban hozzájárultak
a filmfelvevőgép feltalálásához,és ezáltal egy olyan világot adtak nekünk,
ami azelőtt nem is létezett...

2010. augusztus 10., kedd

Ilyen a formám (Just My Luck)

Ilyen a formám (2010)
  Itt az ideje, hogy leírjam az első negatív
 véleményemet egy filmmel kapcsolatban, csakhogy meglegyen
az egyensúly. Mondjuk úgy,
hogy ezt a filmet a tiniknek készítették,
mert minden megvan benne, hogy a célzott közönségnél sikert arasson: jó pasi (aki még nem lerágott csont), dögös csaj, hétköznapi alapsztori (amibe magunkat is simán elképzeljük) és persze romantika ezerrel. Mégis az első 10 percben kiakadtam rajta. Ezt a filmet még a fiataloknak sem ajánlanám, mert olyan eldeformált képet fognak kialakítani az ellenkező nemről, hogy soha az életben nem fog nekik megfelelni egy sem. Arról már nem is beszélek, hogy szegény Jennifer Lopez nehezen tudna nekem szórakoztató perceket okozni. Nem bírom a tökéletes világát, ahol minden különleges, szép és szuper, de belül nincs semmi. Az élet nem ilyen, hála istennek!
Na de kezdjük az elején: Zoe nem keresi tovább a nagy őt, akire eddig várt, hanem úgy dönt, pasi nélkül alapít családot, és jelentkezik egy mesterséges megtermékenyítésre. Természetesen miután átesett a beavatkozáson, pont aznap összefut egy jóképű, vicces és nem mellesleg álom pasival, Stannel. A helyzet bonyolódik, és persze megbeszélnek egy randevút. Stan egy lampionokkal, és gyertyával megvilágított, szuper romantikus kerti vacsorára hívja Zoet.....Hát én ettől akadtam ki..., ez a jelenet számomra annyira a fantázia szüleménye, mint a Jedi visszatér. Persze a rendező megpróbálta elvenni a giga romantika élét azzal, hogy pizzát esznek és nem kaviárt, meg narancsos kacsát... Na, de lépjünk túl az első megrázkódtatáson. Zoe és Stan kapcsolata szépen alakul. A csavar persze az, hogy Zoe nem meri bevallani Stannek, hogy terhes. A második sokk akkor ért, amikor Stan meghívja Zoet a farmjára. Zoe annyira elolvad Stan látványától (meztelen, izzadt felsőtest, kantáros farmer, cowboy kalap stb..), hogy belehajt egy fába. Aztán, amikor eljön az esti borozgatás ideje és Stan és Zoe egymásba bonyolódnak, Zoenak lesz egy orgazmusa, mert Stan megcsókolta a nyakát :-( Köztudott, hogy a várandós nők hormonjai ugrálnak, és ilyenkor jobban kívánják a szexet, de uraim, magukat is ki kell ábrándítanom: egy nő nem tud orgazmust produkálni egy nyakcsóktól.. Ebben a jelenetben a férfiakat ringatják tévhitbe. Ha tudnák, hogy hány nő megjátssza az orgazmust, és igazából mennyi a valódi, hát eléggé elkeserednének.
Természetesen a film végére minden kiderül, Stan begurul, aztán Zoe könyörög és Stan megbocsájt. Félre értés ne essék, nem a romantikus vígjátékok ellen vagyok, tudom, hogy mindig nem lehet drámázni, de muszáj, hogy legyen egy elvárt szint, amit hoznia kell egy ilyen filmnek.
Ajánlok egy pár igazán értékes és jó romantikus vígjátékot:

  • Igazából szerelem (2003)
  • Bridget Jones I-II. (2001; 2004)
  • Szex és New York I-II. (2008; 2010)
  • Egyszerűen bonyolult (2009)
  • Holiday (2006)
És ajánlok párat, amit ha jót akarsz magadnak, nem nézel meg:
  • Exférj újratöltve (2010)
  • A szuper exnőm (2006)
  • Hová lettek Morganék (2009)
  • Szakíts, ha bírsz (2006)
  • Cserebere szerencse (2006)
Most már tudtok kommentálni, ha akartok:-)

Jó szórakozást!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Igen, nem mindenben felel meg ez a film a valóságnak, de talán nem is baj.. Néha kell egy kis mese, egy kis valóssággá vált álom mert az emberek álomvilága és fantáziája végtelen és ott minden megtörténhet!
Ha a valóságban nem is de legalább a filmvásznon megtörténhet és ez jó érzéssel tölti el az embert.. :)